ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

40 Years

Reis naar Turkije

20 oktober 2022  |  Leestijd: 4 minuten

Vanwege het 25-jarig jubileum reisde in 2007 het complete personeel van Zuidberg af naar Turkije. Het werd een onvergetelijke reis.

Dit jaar bestaat Zuidberg veertig jaar, maar ook in 2007 werd er een jubileum gevierd. En daarvoor werd flink uitgepakt. Om het personeel te bedanken voor de 25 succesvolle jaren, reisden ze met z’n allen, inclusief aanhang, af naar het Turkse Belek. “We keken ontzettend naar deze reis uit en het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Er wordt nog steeds over nagepraat.”

Ina Douma en Annemieke Nierop, beiden ruim twintig jaar werkzaam bij Zuidberg, bewaren mooie herinneringen aan de bijzondere reis. Ina, medewerker post bij de PTO-lijn: “De personeelsvereniging had het tot in de puntjes geregeld. Zij waren een maand eerder al naar de bestemming gegaan om alles te regelen. Het was echt super voor elkaar, we hebben zoveel mooie dingen meegemaakt. Ik had het voor geen goud willen missen.”

Schiphol kleurt Zuidberg-rood
Alleen de reis er naartoe was al een beleving op zich. Ina: “Het was voor mij en veel anderen de eerste keer dat we in een vliegtuig zaten. Daarom vond ik het best spannend, maar ik heb geen moment getwijfeld om mee te gaan. Zo’n kans krijg je niet snel weer.” Annemieke, medewerker van het centraal magazijn: “We verzamelden bij Zuidberg en vertrokken vanaf daar gezamenlijk met bussen naar Schiphol. Daar kreeg iedereen een rood Zuidberg-shirt aan. Dat was een prachtig gezicht. En het was ook handig, want zo kon je gelijk zien wie er allemaal bij hoorden. Alle aanhang kende je natuurlijk nog niet.” Het vliegtuig kleurde volledig Zuidberg-rood. “Op een man of drie na was het alleen maar Zuidberg wat in het vliegtuig zat. Zelfs de piloot kenden we. Hij was de zwager van een collega die in de personeelsvereniging zat. Hij vloog ons naar Turkije toe.”

Spectaculaire stroomversnellingen
De vier dagen in en om de Turkse stad Belek werden goed benut. Zo ging Annemieke met een groep collega’s raften. “Spectaculair! Ik zat in een boot met acht of tien man. We voeren over wildwaterstukken met stroomversnellingen en zo. Dat viel nog niet mee. Ik ben helemaal niet zo’n held, maar vond het geweldig om mee te maken. Na afloop sprongen we in het water en werden we zo’n tweehonderd meter met de stroom meegevoerd. Hoewel het op dat moment 47 graden was, was het water ijskoud. Dat benam je de adem. Een spannende ervaring.”

Ina koos voor de jeepsafari. “We maakten een tocht door het Taurus-gebergte. We hebben daar de prachtige natuur gezien, met bergen, rotsen, beekjes en watervallen. Heel mooi om te zien. Bij een forellenvijver hebben we wat gegeten. Ook wij doken op een gegeven moment een beek in. Dat was wel nodig, want het was zo ontzettend heet dat sommigen dreigden flauw te vallen. Niet iedereen had zwemkleren mee, dus zij gingen met hun gewone kleren het water in.”

Hotelkamers met jacuzzi en al
Niet alleen de omgeving was indrukwekkend, ook het hotel waarin de honderdvijftig Zuidberg-gasten verbleven was met zorg uitgekozen. Ina: “Het waren prachtig mooie kamers. Voor Henk en Betty Zuidberg en voor Jeroen Zuidberg en zijn vrouw waren extra luxe kamers geregeld, met jacuzzi en al. Dat vonden ze zelf bijna te veel van het goede, maar was natuurlijk zeer terecht.” De reis was all-inclusive. “Bij aankomst stond er direct een uitgebreid buffet voor ons klaar. Er was een bar, een zwembad en nog veel meer. Er waren altijd wel ergens mensen van Zuidberg te vinden bij wie je je kon aansluiten.”

Paniek op de jetski
De stad Belek, waar de reis zich afspeelde, ligt aan de Middellandse Zee. Activiteiten op zee konden dan ook niet ontbreken. Zelf jetskiën, mee op de bananenboot, het was allemaal mogelijk. Ina: “Bij het jetskiën was collega Gerdo ineens verdwenen. We zagen hem nog in de verte op het water, maar het stipje werd steeds kleiner. Paniek natuurlijk, ook bij het personeel van de jetski’s. De motor van Gerdo’s jetski bleek te zijn uitgeslagen, dus hij kon niet terugkomen. Het zweet brak hem aan alle kanten uit. Uiteindelijk hebben ze hem met andere jetski’s op sleeptouw genomen en kwam het allemaal goed.”

Een verloren tas, buikdanseres en verstopte schorpioenen
Ina en Annemieke kunnen nog veel meer anekdotes oplepelen. Over een tas met paspoort die in een bus achterbleef, een gebroken voet bij het jetskiën, een collega die het bericht kreeg dat ze voor het eerst oma werd, de zenuwachtige jongen die zijn zwemvest uitgebreid controleerde op de aanwezigheid van schorpioenen en de slotavond met buikdanseres. “We keken ontzettend naar deze reis uit en het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Het doel was de saamhorigheid versterken. Dat is absoluut gelukt. Het is heel bijzonder dat we dit met al onze collega’s hebben mogen meemaken.”

Terug naar de tijdlijn

Terug naar de tijdlijn