ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Engineering

Engineering voelt de producten van Zuidberg aan de tand

11 oktober 2020  |  Leestijd: 6 minuten

Hier bij Zuidberg heeft iedere afdeling een eigen expertise, zo ook de afdeling Engineering. Het technisch talent op deze afdeling richt zich grotendeels op de ontwikkeling van nieuwe systemen voor tractoren en oogstmachines. Maar men ziet een van de belangrijkste taken van deze afdeling vaak over het hoofd; het testproces van onze fronthefsystemen, tracksystemen en transmissies.

De inrichting van de afdeling Engineering

Engineering bestaat uit een kleine twintig technici en is op te delen in twee subgroepen; Product Engineering en Research & Innovation. De eerste groep, die bestaat uit zo’n negen engineers, richt zich voornamelijk op het toepasbaar maken van bestaande concepten voor zowel de OEM-markt als de aftermarket voor landbouwmechanisatie. Deze groep is verantwoordelijk voor het bijhouden en uitbreiden van Zuidbergs productassortiment voor zowel frontheffen als front-PTO's en tracksystemen. Komt er een nieuwe machine uit en lijkt de afzetpotentie goed, dan zorgen wij dat we er zo snel mogelijk een product voor hebben. Maar naast het toepasbaar maken van bestaande concepten voor landbouwtrekkers en oogstmachines, doet onze Engineering-afdeling nog veel meer.

Engineering werkt aan ons productassortiment.

Afdeling Research & Innovation


De tweede groep, Research & Innovation, richt zich op het bedenken van innovatieve concepten en systemen over alle productgroepen heen. Noem het focus op de toekomst. Maar omdat de toekomst voornamelijk nieuwigheid meebrengt, is een groot deel van het takenpakket van Research & Innovation het testen van alles dat we ontwikkelen. ‘Valideren’, heet dat. Ofwel: iets geldig voor gebruik verklaren. En dat proces is een stuk belangrijker dan men vaak denkt.
We hebben een breed scala aan testruimtes waar we al onze producten aan hevige tests onderwerpen. Dat doen we niet alleen omdat we zelf eisen dat onze producten de meest extreme klimaten, werkzaamheden en belastingen moeten kunnen trotseren, maar ook omdat onze klanten dat doen. Daarom stellen we altijd samen de eisen van ieder product vast.

Alles in-huis, ook het opstellen van de testprotocollen


Wij ontwikkelen vrijwel alles in-huis. En omdat we dat voor al onze producten doen, vinden wij het meer dan logisch dat wij ook alle protocollen eromheen zelf ontwikkelen. Door de jaren heen ontdekten we steeds meer welke testvormen het dichtst bij de werkelijkheid komen. Zeg gerust overeenkomen met de werkelijkheid.

Dit testapparaat is ontwikkeld voor duurtesten.

Onze producten moeten tien jaar op vol vermogen kunnen werken. Dat is onze eis. Omdat wij voor een product met een verwachte levensduur van tien jaar natuurlijk niet tien jaar kunnen wachten, ontwikkelden wij diverse simulaties waarbij we eerst digitaal beoordelen of het product voldoet, waarna we het product blootstellen aan alles wat er binnen de levensduur te verwachten is. Denk hierbij aan:

  • belastingssimulaties
  • waterrem-tests
  • koppel- en vibratiemetingen
  • FEM-calculaties
  • (extreme) temperatuurtests

Op basis van de conclusies uit deze tests, schrijft Research & Innovation duidelijke protocollen waarin alles, maar dan ook alles over het product staat. En dat is maar goed ook, want er zijn nogal wat belanghebbenden van een nauwkeurig validatieproces.
Hiermee draagt Engineering bij aan de uitvoering van uitmuntende validatie van ieder product, waardoor er een veel kleinere kans op storingen en falen bij gebruik ontstaat. Deze investering vanuit onze kant resulteert in een toename van zekerheid en een afname van achteraf door te voeren verbeteringen. En dat resulteert weer in een hoop blije klanten.

Veel belanghebbenden van een goed validatieproces


Als ontwikkelaar voor after-sales producten snappen wij het belang van uw eindgebruiker als geen ander productiebedrijf. Deze heeft het meeste voordeel van een doortastende validatieprocedure, omdat zijn/haar werkzaamheden in bepaalde omstandigheden uw machine echt uitdagen.

Doorstaat uw machine deze uitdagingen keer op keer, dan bespaart u aan service én ontvangt u de waardering van de sector voor de betrouwbaarheid van uw product. Zo zet u het product met een zelfverzekerd gevoel op de markt. Maar naast de belangen van u en uw eindgebruikers, zijn er meer belanghebbenden; de overheid en de Europese Unie.

Het belang vanuit de overheid en Europa


De reden dat de overheid en Europese Unie er belang bij hebben, is omdat de regels op testgebied continu veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de veranderende milieueisen, bijvoorbeeld de emissie-eisen voor landbouwmotoren, regelgeving rondom emissienormen en verbeteringen in vermogensefficiëntie zijn redenen voor ons om nóg meer in te zetten op validatiemogelijkheden.
Meer eisen, minder uitstoot en zuinigere motoren. Een goede ontwikkeling, maar het beïnvloedt ook onze producten. Wanneer een motor zuiniger wordt, veranderen de karakteristieken. Dit heeft weer invloed op bijvoorbeeld onze front-pto, want die moet op zijn beurt weer inspringen op meer gedempte aandrijfassen.


Op welke wijze worden klanten meegenomen in het testproces?


Op welke wijze we de klant meenemen in het validatieproces, verschilt per klant. De ene klant vertrouwt erop dat we op de juiste manier testen en geeft akkoord wanneer het product goed is. Bij dergelijke klanten testen we volgens ons eigen protocol.

Er zijn echter ook klanten die gedurende het hele testproces meegenomen willen worden. Het scheppen van een duidelijke verwachting is hier belangrijk; met welke tools en gereedschappen worden de tests uitgevoerd? En niet onbelangrijk; wie gaat het betalen? Allemaal zaken die we vooraf duidelijk communiceren, zodat we onduidelijkheden elimineren.

Of een klant nu wel of niet volledig wil worden meegenomen in een validatieproces, als het product is afgerond volgt er een uitgebreide inspectie. We stellen een verslag op, maken foto’s en overhandigen dit aan de klant. Indien gewenst, bouwen we het product bij de machines van klanten in, zodat ze het zelf ook nog kunnen testen. Dit is vaak de nulserie.
Na het akkoord op de nulserie, zetten we de puntjes op de i en gaat de serieproductie van start.

Lees ook over het proces van aanvraag tot kant-en-klare transmissie in dit artikel.

Meer weten over Engineering of ons validatieproces?

Voordat de serieproductie start, moet er dus nog best veel worden gedaan. We begrijpen dan ook dat u graag meer wilt weten over ons uitgebreide validatieproces. Heeft u een vraag over dit proces, onze producten of specifiek voor de afdeling Engineering? U vindt meer informatie op onze co-engineering-pagina.

Eén van onze product-testapparaten.

Vraag aan onze specialist

Martin Kalter - Sales Manager OEM

Al meer dan 20 jaar is Martin intern dé expert op het gebied van tandwielen en tandwielkasten. Een sterke communicator, die door z'n verleden als engineer klantprojecten goed begeleidt op de weg naar de beste oplossing.

Bekijk zelf de testmogelijkheden

Bekijk zelf de testmogelijkheden

Anderen lazen ook